Informácie pre alergikov

 

Informácie pre alergikov:   

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedálni informovať rodičov o obsahu alergénov a potravinách.

V jedálnom lístku sú alergény označené číslom pri príslušnom jedle.

  1. obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda...) a výrobky z nich

  2. kôrovce a výrobky z nich

  3. vajcia a výrobky z nich

  4. ryby a výrobky z nich

  5. arašidy a výrobky z nich

  6. sójové zrná a výrobky z nich

  7. mlieko a výrobky z neho

  8. orechy a výrobky z nich

  9. zeler a výrobky z neho

10. horčica a výrobky z nej

11. sezamové semená a výrobky z nich

12. oxid siričitý a siričitany (v koncentrácii viac ako 10mg/l)

13. vlčí bôb a výrobky z neho

14. mäkkýše a výrobky z nich

Anketa

Najobľúbenejší predmet 2019/2020?

Matematika (64)
Fyzika (19)
Chémia (9)
Biológia (6)
Geografia (22)
Dejepis (23)

Celkový počet hlasov: 240

TOPlist